Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i poginulih

VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

Aktualno Galerija Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 1 Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 1 Foto: Afp Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 2 Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 2 Foto: Afp Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 3 Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 3 Foto: Afp Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Foto: Afp +0 Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 5 Galerija 1/5 >>
Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala.

Ledena kiša, snijeg i led otežavaju promet u središnjoj i istočnoj Kini dok milijuni ljudi putuju kući uoči praznika Proljetnog festivala, po hladnom vremenu koje je proteklog tjedna zahvatilo dijelove zemlje i u kojemu su poginule najmanje dvije osobe.

Jedna osoba u Hubeiju i druga iz južne pokrajine Hunan poginule su kada su se nadstrešnice na poljoprivrednim tržnicama srušile pod velikim snijegom, prema izvješću državnih medija.

Pokrajine Hunan i Hubei podnijele su najveći teret lošeg vremena koje se pogoršalo tijekom vikenda, zbog čega je usporen promet na autocesti i otkazane stotine vlakova.

Prekidi putovanja podudaraju se s najvećom masovnom migracijom u svijetu jer milijuni hrle kući vidjeti svoje obitelji za kinesku Novu godinu.

Videosnimke na kineskim društvenim mrežama ovih dana prikazuju ljude zaglavljene u vlakovima i zarobljene u automobilima na snježnim autocestama u nekoliko gradova, uključujući Jingzhou.

Jedan je vozač bio zarobljen u automobilu tri dana, izvijestio je u ponedjeljak poslovni list Yicai, a putnici koji su išli u Wuhan zapeli su u vlaku nakon što je prekinuto napajanje strujom na niskim temperaturama, pokazali su videozapisi na društvenim mrežama.

Stotine su vlakova odgođene ili obustavljene, a gomile putnika zaglavljene su na željezničkim postajama u Wuhanu, javljaju lokalni mediji.

Fotografije kineske meteorološke uprave pokazuju savijena i slomljena stabla po cestama u Hunanu, oborena ledenom kišom.

Vlasti u Hubeiju priopćile su da namjeravaju očistiti tunele i mostove, gdje je debeli led izazvao zagušenja prometa.

Pročitajte i ovo Michelle O’Neill Michelle O'Neill Tko je nova irska premijerka? Otac joj je bio član IRA-e, ostala je trudna s 15, govorili su da je marioneta

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda  

Pokrajina je naložila stotinama naplatnih postaja na autocestama da poduzmu mjere kontrole prometa, uključujući besplatno propuštanje vozila.

Kineski središnji meteorološki opservatorij predviđa više kiše, snijega i hladnoće na jugu u prvoj polovici ovog tjedna, ali je rekao da će se uvjeti poboljšati od četvrtka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene