Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI

Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta

Aktualno Galerija Nikola Vikić - Topić - 1 Nikola Vikić - Topić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Vikić - Topić - 2 Nikola Vikić - Topić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Vikić - Topić - 3 Nikola Vikić - Topić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Vikić - Topić - 4 Galerija 1/4 >>
Ako građansku dužnost glasanja na izborima želite obaviti bez kišobrana, meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić otkriva kada je to najbolje učiniti. Loše vrijeme nije alibi za neizlazak na izbore.

Dugo najavljivano pogoršanje vremena stiglo je u Hrvatsku. Uz jak vjetar, kišu i pljuskove, temperatura se spustila za više od 20 stupnjeva u kopnenim krajevima, u Zagorju je pao i snijeg.

Što možemo očekivati na izborni dan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić.

U srijedu, kaže, ipak neće biti ovako hladno, kišovito i vjetrovito kao u utorak. 

"Bit će nam pomalo svježe i hladno, na Jadranu će puhati bura, i lokalno će biti još kiše i pljuskova, ali sve to u znatno manjoj mjeri nego u utorak. Znači generalno, vrijeme će sutra biti povoljnije", napominje. 

"U Slavoniji će biti slaba kiša. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj su to prolazni, lokalni pljuskovi s grmljavinom, uz napomenu da njih očekujemo tek nakon 13 sati. 

Zatim, na većini Jadrana najznačajnija će pojava biti bura, koja će biti slabija nego preethodne noći, ali i dalje umjerena do jaka. I na kraju, na jugu Hrvatske, bit će pljuskova s grmljavinom – pri čemu su oni vjerojatniji prijepodne.

Što se tiče temperature – bit će svježe i hladno, na Jadranu osjetno hladnije nego u utorak, a na kopnu ipak malo toplije. Maksimalna temperatura, na kopnu će uglavnom biti od 9 do 13 stupnjeva, a na obali od 15 do 18", kaže meteorolog. 

Kada je najbolje izaći na izbore ipak ovisi o lokaciji. 

Evo kakav će biti razvoj vremena po satima u četiri najveća hrvatska grada, u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, ali to generalno vrijedi i za cijele njihove izborne jedinice.

"Na zagrebačkom i riječkom području, što se tiče vremenskih prilika, bolje je izaći na birališta prijepodne, tad će biti više sunca, iako će biti pomalo hladno. Ali poslijepodne su mogući pljuskovi s grmljavinom. 

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Slaven Hojski - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV Kada ćemo imati kompletnu sliku Sabora i kako prolazi glasanje u dijaspori? "Imali smo zanimljiv slučaj u Dohi u Katru gdje je bila pješčana oluja"

S druge strane, u Slavoniji će cijeli dan ostati oblačno, ali veća je vjerojatnost za kišu u prvom dijelu dana, pa ako želite građansku dužnost obaviti bez kišobrana, računajte na popodnevne sate.

Slično i u Splitu. Ujutro još postoji mogućnost pljuskova. Kasnije je ona manja, iako se ne može isključiti još poneki sredinom dana, pa je možda bolje izaći kasnije popodne.

Pročitajte i ovo DIP ponovljeno upozorenje Kršenje izborne šutnje: Letci pojedinih stranaka u poštanskim sandučićima i pod brisačima automobila

Znači, da zaključimo, vrijeme u srijedu neće biti jako nepovoljno. I nikome ne bi trebalo poslužiti kao alibi za ostanak kod kuće", zaključuje meteorolog. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene