Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u devet gradova

Država daje u zakup prostore i garaže na atraktivnim lokacijama: Ovo su kvadrature i cijene

U zakup se daje i prostor u prolazu Oktogon
U zakup se daje i prostor u prolazu Oktogon Foto: Guliverimage
Država u zakup daje 35 poslovnih prostora i garaža na razdoblje od 10 godina. Neke se nalaze na iznimno atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Državne nekretnine d.o.o. objavile su četvrti javni poziv u ovoj godini za zakup 35 poslovnih prostora i garaža u devet gradova: Zagrebu, Bjelovaru, Iloku, Osijeku, Poreču, Puli, Rijeci, Umagu i Splitu, priopćeno je u nedjelju.

"Natječajem 4/24 u Zagrebu je ponuđeno 13 poslovnih prostora i pet garažnih mjesta, a poslije Zagreba, najviše prostora po ovom natječaju država u zakup daje u Rijeci.

Tri poslovna prostora u užem središtu grada ponuđena su u zakup na frekventnim lokacijama Zagreba, Rijeke i Osijeka", priopćili su iz Državnih nekretnina.

Pročitajte i ovo Prostori koji se daju u zakup u Zagrebu u Božidara Adžije 29 Dobra prilika Država daje nekretnine u zakup: Evo koje su cijene i što se nudi u Zagrebu, Splitu, Rijeci...

U pješačkom prolazu Oktogon u središtu Zagreba, daje se u zakup poslovni prostor veličine 82 četvorna metra s početnom mjesečnom zakupninom od 2107,66 eura ili 25,70 eura po m2.

Na adresi Janeza Trdine 9A u Rijeci, nedaleko Trga svete Barbare i riječkog Korza, ponuđen je poslovni prostor s galerijom veličine 133 četvorna metra, a početna mjesečna zakupnina iznosi 22,40 eura po kvadratu.

Poslovni prostor u centru Osijeka površinom od 8,96 četvornih metara najmanji je na natječaju, smješten je u nizu lokala zgrade u Županijskoj 2, odmah do osječke konkatedrale, a početna mu je mjesečna zakupnina 9,39 eura m2.

Pročitajte i ovo Poziv 24.03.2024. - 1 Poziv Dnevnika Nove TV Lokalno stanovništvo zbog zakupa ostaje bez zemljišta: "Lokalni šerifi imaju moć, ljudi ostaju nezaštićeni"

U zapadnom dijelu Zagreba u Ozaljskoj 39 i 40 s početnom zakupninom od 8,40 eura po kvadratu ponuđeni su manji poslovni prostori, a dva susjedna, također manja poslovna prostora, od 16 i 20 kvadrata ponuđena su u zakup u Vlaškoj 97 i početna im je zakupnina 10,90 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor koji se daje u zakup u Splitu u ulici Slobode 3 nalazi se nedaleko Gradske knjižnice Marka Marulića, sastoji se od prostora u prizemlju i podrumu, a sa 365 četvornih metara zakupni je potencijal za one koji imaju potrebu za poslovanjem u većem prostoru, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigla reakcija SDP-a Razgovarali smo s muškarcem koji je zakupio rijekepravde.hr: "Imao sam ozbiljan razgovor..."

Zakup garaža

Garažna mjesta i garaže daju se u zakup u Zagrebu i Poreču. U Zagrebu je riječ je o lokacijama na Peščenici i Sveticama koje su na prethodnim natječajima rezultirale dobrim odazivom zainteresiranih, a u Poreču na lokaciji Kvajera 18 i 20.

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 29. svibnja 2024.

Prostori se daju u zakup u viđenom stanju pa se prethodno mogu pogledati između 13. i 16. svibnja, prema rasporedu objavljenom u Javnom pozivu 4/24.

Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine, priopćeno je iz Državnih nekretnina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene