Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i zrakoplovstvo i mornarica

"Ovo je odgovor": Putin naredio vježbe uporabe nuklearnog oružja

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je Glavnom stožeru da se pripremi za vježbe uporabe nestrateškog nuklearnog oružja, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

"Kako bi se povećala spremnost nestrateških nuklearnih snaga za izvršavanje borbenih misija, Glavni stožer započeo je pripreme za održavanje vježbi s raketnim sastavima Južnog vojnog okruga", navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Start s debelim minusom Toj smo djeci svi pucali u noge odmah nakon poroda: "Prestravljeni tamnoputi dječačić nije primijetio moje suze..."

Manevri će se održati u skoroj budućnosti, a uključivat će i zrakoplovstvo i mornaricu.

"Svrha je vježbe održavanje spremnosti ljudstva i opreme postrojbi za borbenu uporabu nestrateškog nuklearnog oružja za odgovor i osiguranje teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta države", objašnjava se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Callum i Jake Robinson strava u Meksiku FOTO U bunaru pronađena tijela braće koja su posjetila i Hrvatsku: "Vjerujemo da su ih zbog ovoga ubili..."

Pročitajte i ovo Štraparijada Štraparijada Upozorili na mučne prizore zlostavljanja konja zbog ilegalne zarade: "Imaju ožiljke i rane od udaraca, prestrašeni su, posrću od napora..."

Napominje se da je to također odgovor na "provokativne izjave i prijetnje pojedinih zapadnih dužnosnika protiv Rusije".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Pročitajte i ovo Ilustracija Kanibalska jazbina Policajci pronašli raskomadano tijelo, muž i žena radili pite od ljudskog mesa

Moskva je razmjestila svoje taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji 2023.

Sredinom ožujka Vladimir Putin u intervjuu novinaru Dmitriju Kiselevu rekao je da je Rusija spremna upotrijebiti nuklearno oružje samo ako budu narušeni suverenitet i neovisnost ruske države. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene