Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvari su gore nego ikad

Jesmo li prešli točku bez povratka? Posljednje tri godine najtoplije su ikad zabilježene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekla 2017. godina samo je još jedan dokaz galopirajućeg globalnog zatopljenja, čiji trend porasta nikako da se zaustavi. Nakon 2016. godine, 2017. godina je druga najtoplija godina otkako postoje mjerenja.

Svjetska meteorološka organizacija UN-a objavila je na svojem Twitter profilu status u kojem navode kako je protekla 2017. godina bila druga najtoplija godina otkako postoje mjerenja.

Pročitajte i ovo Pijavica kod Dubrovnika, 07.12.2022. TEMPERATURNI REKORDI Vraća li se zima i što nas čeka u idućim mjesecima? Meteorolog Ivan Čačić otkriva dugoročnu prognozu Skijalište: Ilustracija - 3 LUDO VRIJEME Alpe pogodile rekordne temperature - skijaši na mukama, stručnjak poručuje: "Posljedice su prilično zabrinjavajuće"

Godina 2017. bila je za 1.1 stupanj toplija od godina pred-industrijskog razdoblja. Od nje je jedino toplija bila 2016. godina, no u 2016. ključan faktor bio je i El Nino pa ako se to uzme u obzir, onda je 2017. u kojoj El Nina nije bilo, zapravo najtoplija godina otkako postoje mjerenja.

Posljednje 3 godine, zapravo najtoplije su otkako postoje mjerenja, a taj trend bi se mogao nastaviti i u 2018. godini, što je doista alarmantan podatak o klimatskim promjenama.

Rastu i koncentracije stakleničkih plinova u atmosferi, razina mora nastavlja s rastom, temperatura globalnih oceana je na rekordno viskoim razinama, što za posljedicu ima smanjenu ledenu površinu na oba pola, koja iznosi daleko ispod prosjeka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene