Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neviđeni prizori

FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

Aktualno Galerija Dubai, 16.04.2024. - 1 Dubai, 16.04.2024. - 1 Foto: AFP Nevrijeme u Dubaiju Nevrijeme u Dubaiju Foto: DNEVNIK.HR Dubai - 1 Dubai - 1 Foto: Čitatelj DNEVNIK.hr-a Dubai, 16.04.2024. - 4 Dubai, 16.04.2024. - 4 Foto: AFP +2 Dubai - 2 Galerija 1/7 >>
Obilne kiše pogodile su Ujedinjene Arapske Emirate u utorak. Nestabilni vremenski uvjeti nastavit će se do srijede. Prizori iz Dubaija poprilično su apokaliptični. Hrvat koji se trenutačno nalazi u Dubaiju za DNEVNIK.hr opisao je stanje u gradu.

Jako nevrijeme i obilna kiša pogodili su Dubai. Društvene mreže pune su objava koje prikazuju grad koji je paraliziran uslijed poplava i jakih oborina. Nakratko je bio zaustavljen i promet u velikoj međunarodnoj zračnoj luci u Dubaiju. 

Hrvat koji se trenutačno nalazi u Dubaiju za DNEVNIK.hr opisao je stanje u gradu. 

"Došli smo tu prije četiri dana, na godišnji odmor, supruga i ja te dvoje klinaca. Ostat ćemo, ako sve bude ok, do petka kada idemo za Zagreb preko Beča. Dobili smo neka manje više nebitna upozorenja kako će biti ružno vrijeme te da se ne plovi brodovima te po mogućnosti ne rezervira let za utorak ako nije već rezerviran.

Međutim u utorak od 5 ujutro više uragana je doslovno potopilo Dubai, pogotovo palmu gdje se nalazi veći broj hotela.

Zadnji je bio večeras u 19:00 sati po DXB vremenu te se očekuje noćas još nekoliko. Svi trgovački centri su potopljeni, a nema slobodnog pravca s palme (The Palm) prema gradu.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu

Hotel u kojem smo mi je dosta stradao u uraganima, počupane su palme u dvorištima, krov je na jednom mjestu oštećen, stakla razbijena", rekao nam je čitatelj. 

"Za vrijeme ručka smo evakuirani iz restorana u hotelu u lobby i svoje sobe. U našem hotelu je po sobama prodrla voda, u malim količinama, ali šokantno za nas. Ulice su poplavljene i nema automobila po cestama izuzev pick-upova, policije i vatrogasaca. Očekuje se smirivanje vremena sutra ujutro", rekao nam je. 

Mnogi građani ostali su zaglavljeni u svojim automobilima uslijed obilnih padalina. 

Sigurnosno upozorenje Nacionalne službe za krizne situacije i katastrofe kaže da bi ljudi trebali napuštati svoje domove samo u "ekstremnoj nuždi".

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene