Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznio četiri zahtjeva

Stier o Bartuličnim zahtjevima: "Sigurno će naši timovi uskladiti program"

Davor Ivo Stier
Davor Ivo Stier Foto: Goran Mehkek/Cropix
HDZ-ov Damir Ivo Stier najavio je kako očekuje da se pregovarački timovi usuglase oko četiri zahtjeva Stjepa Bartulice i Domovinskog pokreta.

Zastupnik i član Nacionalnog odbora HDZ-a Davor Ivo Stier izjavio je u četvrtak kako je uvjeren da će timovi HDZ-a i DP-a uskladiti program vlade, referirajući se na zahtjeve koje je član Predsjedništva DP-a Stjepo Bartulica iznio za podršku novoj Plenkovićevoj vladi.

"Kao što su do sada sve faze uspješno završene, sasvim sigurno da će naši timovi uskladiti program vlade koji će biti prezentiran u Saboru i dobiti potporu saborske većine”, rekao je Stier novinarima nakon predstavljanja programa i kandidata HDZ-a za izbore za Europski parlament.

Pročitajte i ovo Predstavljanje kandidata HDZ-a za EU izbore EU Izbori 2024 Plenković na predstavljanju EU kandidata otkrio podatak koji se dugo čekao: "Danas je dan..."

Mislim da će to biti uspješna vlada desnoga centra, koja će odraziti ono što je bila volja hrvatskih birača na izborima 17. travnja, dodao je.

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić kaže da nije čuo što je Bartulica izjavio o zahtjevima pa ne može komentirati.

"Mi smo u razgovorima s Domovinskim pokretom, dogovorena je vladajuća većina i stabilna vlada, tek kada vidim što je rekao mogu komentirati”, izjavio je Bačić.

Bartulica je na konferenciji za novinare nabrojao točke za koje će tražiti da budu uvrštene u koalicijski sporazum HDZ-a i DP-a kao preduvjet za podršku budućoj vladi. To su zaustavljanje "ideološke kolonizacije", otvaranje novih konzularnih ureda za južnoameričke iseljenike, istraga o pandemiji covida i osnivanje muzeja žrtava komunizma u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene