Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet Split

Autobusi voze, ali još nije sve gotovo: "Ovo nije prvi put, sjetite se Dugog Rata"

Aktualno Galerija Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Autobus - 1 Autobus - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Autobus - 2 Autobus - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Autobus - 3 Galerija 1/4 >>
Autobusi splitskog Prometa u četvrtak su ipak vozili, unatoč najavi splitske Gradske uprave da zbog dugova općina i gradova neće voziti u neka mjesta.

Pojedina mjesta Splitsko-dalmatinske županije od srijede su trebala ostati bez autobusnih linija zbog velikih dugova prema splitskom Prometu. Kakva je situacija s prijevozom u četvrtak provjerila  je novinarka Dnevnika Nove TV Bruna Papić

Promet se odvija prema uobičajenom voznom redu koji se prema najavama iz splitske Gradske uprave trebao obustaviti. Svemu su kumovali veliki dugovi čak 15 gradova i općina prema javnom gradskom prijevozniku. Međutim, u međuvremenu su se na noge digli gradonačelnici i načelnici čije su općine i gradovi dužni te su tražili da im se pojasni što oni točno plaćaju, zbog čega je razlika u obračunu u odnosu na prošlu godinu tolika.

Pročitajte i ovo Vesna Vučemilović, Hrvatski suverenisti Postizborno vrijeme Vučemilović o potpori HDZ-u i šefu stranke: "Ja sam žeton? Pa on je to dogovarao"

Prvotno su se iz Prometa spominjala povećanja plaća djelatnika, te je direktor Stanko Sapunar rekao da za plaće za ožujak nisu isplaćeni doprinosi. Ipak, u četvrtak su svi zajedno sjeli za stol i čini se da polako pronalaze zajednički jezik. 

Kako je to izgledalo u četvrtak

Građani mogu odahnuti. Prometovi autobusi i dalje voze u gradove i općine koje su prozvali zbog dugova. Nakon pobune gradonačelnika zbog veće razlike obračuna, jutros konkretniji dogovor.

"Promet se obvezao u narednom periodu u potpunosti revidirati te izračune zbog kojih je nastala ta razlika, pa da onda vidimo je li negdje došlo do problema ili nije", rekao je Hrvoje Mlikota iz Prometa.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Slavonskom Brodu Ledena kiša VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice

To će se dogoditi u sljedećih 20 dana. Najzaduženiji su uvjereni kako je dugovanje neopravdano i netransparentno. Ipak, sredstva bi trebala pomalo pristizati.

"Mi prema našim građanima moramo bit transparentni. Kad neko kaže da se nešto mora platit, mi moramo obrazložit zašto se to mora platit", kaže Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša.

Pročitajte i ovo Ukrajinski napad na ruski poligon Pogođen kamp Dramatični napad na ruske vojnike u Ukrajini: Američki taktički raketni sustavi pogodili poligon u Luhansku

"U okviru svojih mogućnosti i osiguranih sredstava u proračunima, pokušat ćemo jedan dio sredstava i unaprijed prebaciti ili dodatno uplatiti, kako bi tvrtka mogla u ovom međuvremenu funkcionirati i poslovati", dodao je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Bruna Papić napomenula je da ovo nije prvi put da se ovo događa, a podsjetila je i kako autobus na putu do Omiša jednostavno nije stajao u mjesto Dugi Rat zbog dugova općine.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene