Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanemareni konji

Umiru u teškim mukama: "Nije način da se te životinje crknute bacaju u vodu. Evo, osjetite koji je to sad smrad!"

Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno)
Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno) Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno) Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Konji umiru u teškim patnjama (Foto: Provjereno) Galerija 1/3 >>
Nakon što je Provjereno uporno izvještavalo o problemu zanemarenih konja čiji vlasnici dobivaju državne poticaje dok njihove životinje ugrožavaju stanovnike i njihovu imovinu, priča je kulminirala kod Krivog Puta na Vratniku – tamo su dva takva konja ubijena, a dva prostrijeljena.

Na teren su izašli i policija i veterinarski inspektori, a istraga se još čeka. O svemu je obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede iz kojeg tvrde - kreću u akciju i riješit će problem zanemarivanja konja.

Nakon na Gospića, Senja i Novog Vinodolskog, problem se javio i u okolici Sunje, ali i na drugom kraju države – u Lonjskom polju. Amalija, jedna od stanovnica toga kraja, ekipu Provjerenog odvela je nedaleko od svoje obiteljske kuće gdje su snimili scene od kojih hvata jeza.

"Prvi put kad smo bili ovdje, konji su bili u blatu. Vidjela sam jedno pet mrtvih konja po kojima su gazili živi konji, a gledala sam konja koji u teškim patnjama umire. To je strašan prizor, ne daj Bože da dođu djeca pa da to vide. Nije način da se te životinje crknute bacaju u vodu. Evo, osjetite koji je to sad smrad", ispričala je za Provjereno.

Rješavanje ovog problema obećavao je i bivši ministar Tihomir Jakovina i to još u lipnju 2013. kada je uvjeravao kako će učiniti sve da sustav funkcionira. Aktualni ministar o ovoj temi nije htio pred kamerama pa je situaciju komentirao državni tajnik ministarstva poljoprivrede, Željko Kraljičak.

"To je pitanje postupanja dosadašnjih ministara koji nisu imali jasnu volju, možda i želju da postupaju. Mi moramo riješiti ovaj problem", rekao je za Provjereno i dodao kako su samo jednom obiteljskom gospodarstvu imali 8 do 10 prekršajnih prijava, a kazne za njih mogu biti od 5 do 30 tisuća kuna po jednom prekršajnom događaju.

Što o svemu kažu vlasnici konja, pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22.30 na Novoj TV.
 

Pročitajte i ovo Zvonimir Rusjan Provjereno donosi 14 godina čeka rješenje za zasluženu mirovinu: ''Vjerojatno čekaju da umrem'' Provjereno: Hrvoje Rendulić - 7 Teško obolio Koliko košta ljudski život? Hrvoje Rendulić čovjek je koji se neumorno borio za druge, sada se bori za vlastito zdravlje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene