Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za HE Plat

Prošle su tri godine od smrti trojice radnika: Odvjetnici i okrivljeni prvi put na mjestu tragedije

Aktualno Galerija Očevid u Hidrolektrani u Platu - 1 Očevid u Hidrolektrani u Platu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Očevid u Hidrolektrani u Platu - 2 Očevid u Hidrolektrani u Platu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Očevid u Hidrolektrani u Platu - 3 Očevid u Hidrolektrani u Platu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Očevid u Hidrolektrani u Platu - 4 Galerija 1/4 >>
U HE u Platu u srijedu je, na zahtjev pravnih zastupnika obitelji poginulih radnika, obavljen očevid.

U hidrolektrani u Platu obavljen je očevid u sklopu sudskog procesa koji se vodi na Županijskom sudu u Dubrovniku zbog smrti troje radnika u siječnju 2019. godine kada je u podzemnoj strojarnici buknuo požar.

Očevid su tražili pravni zastupnici obitelji stradalih. Dok su rasprave javne, ovaj očevid nije bio otvoren za novinare i javnost, među ostalim i iz razloga što Hidroelektrana Dubrovnik ima status strogo štićenog prostora.

Pročitajte i ovo Kruh 20 posto manje Dok cijena kruha raste, zlatna žitarica sve je neisplativija: "Duplo je jeftinija no što bi trebala biti"

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 2 svaki dan se miče Klizište na Pantovčaku se pogoršava: "Došlo je do pomaka, to nam komplicira radove"

Neki od okrivljenika prvi put su ušli u pogon gdje se sve dogodilo, kao i odvjetnici u procesu.

"Bit ovog danas je bilo da nam se približi hidroelektrana, gdje se to dogodilo, koliko ima od ulaza do mjesta gdje se sve dogodilo. Nisu se tu velika pitanja postavljala, samo se ukazivalo sucu da se bitne stvari ne preskoče", objasnio je odvjetnik oštećenika Hrvoje Tokić.

 "Ono što je bitno je da smo utvrdili da nije došlo do isključenja pristupa vode, to je možda i jedan od glavnih uzroka zbog čega su osobe koje su skočile i poginule", rekla je odvjetnica Doris Košta.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene