Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MORH upozorava

Moguće probijanje zvučnog zida: Francuski i hrvatski Rafalei preletjet će nekoliko gradova

Rafale u letu
Rafale u letu Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dva višenamjenska borbena aviona Rafale provest će u petak 10. svibnja, zajedničke letačke aktivnosti s avionima Rafale Francuske ratne mornarice koji će poletjeti s francuskog nosača Charles de Gaulle.

Ministarstvo obrane javilo je kako će se let provesti u 14:30 u publiciranoj zoni iznad Like do 20 kilometara visine, a uvježbavat će borbu izvan vizualnog dometa 'dva na dva'. Moguće je i probijanje zvučnog zida i kratkotrajna pojačana buka.

"Nakon zone u Lici, u formaciji sa četiri aviona, na visini 300-350 metara iznad tla, u vremenu oko 15:00–15:15, preletjet će gradove Vir, Zadar, Šibenik i Split, nakon čega se razdvajaju i idu na slijetanje. Slijetanje je planirano oko 15:45", javio je MORH.

Cilj zajedničkog leta je povećanje stupnja spremnosti hrvatskih pilota za integraciju s francuskim mornaričkim pilotima što doprinosi i jačanju NATO saveza.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene