Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi maj

Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

Piknik, ilustracija
Piknik, ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Piknik na kiši, ilustracija Piknik na kiši, ilustracija Foto: Getty Images Meteoalarm 1. svibnja Meteoalarm 1. svibnja Foto: DHMZ Piknik, ilustracija Piknik, ilustracija Foto: Getty Images +0 Vremenska prognoza 1. svibnja Galerija 1/4 >>
Posljednje dane travnja obilježilo je sunčano vrijeme i prave proljetne temperature čak i iznad 20 stupnjeva, zbog čega su mnogi poželjeli i Praznik rada, koji pada usred tjedna, provesti uživajući u prirodi.

Druženje u prirodi, piknik i roštiljanje u srijedu planirajte za prvi dio dana jer, prema prognozama, vrijeme će se poslijepodne pogoršati u cijeloj zemlji.

Srijeda će početi slično prethodnim danima, sunčano, vedro i toplo, no već od sredine dana stiže velika promjena, kiša i grmljavina, prema kraju dana s jačim pljuskovima.

Piknik, ilustracija Vremenska prognoza 1. svibnja Foto: DHMZ

Za čitavu zemlju u srijedu je upaljen žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme. Uz jake pljuskove i grmljavinu, na kopnu u kratko vrijeme može pasti i veća količina kiše, najavljena je i tuča, a na obali će zapuhati jako jugo.

Piknik, ilustracija Meteoalarm 1. svibnja Foto: DHMZ

Temperatura će se zadržati na oko 20 stupnjeva, najviše do 24 na istoku zemlje.

Pročitajte i ovo Vulkan Ruang erumpirao evakuacija stanovnika VIDEO Strašni prizori na otoku, proglašena najveća razina uzbune

Pročitajte i ovo Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena"

"Posvuda se očekuje promjenljivo vrijeme, povremeno s kišom, ponegdje pljuskovima i grmljavinom, a bit će i prolaznih sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren, a najviša temperatura u blagom postupnom padu", stoji u vremenskoj prognozi meteorologa Ivana Čačića za Dnevnik Nove TV.

"Za Praznik rada, dakle, jutro i prijepodne u većini krajeva suho i barem djelomice sunčano. Uglavnom u drugom dijelu dana jače naoblačenje s kojim valja računati na kišu i grmljavinske pljuskove, i to najprije na Jadranu i u gorskom području", zaključuje meteorolog Čačić.

Aktualno Hoće li se naplaćivati dolazak hitne pomoći? Sindikat odlučan: "Znamo da će protiv takvog prijedloga biti i vlada i ministarstva..." Hitna pomoć - 3 Hitna pomoć - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć - 4 Hitna pomoć - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć - 2 Hitna pomoć - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Hrvatska Hoće li se naplaćivati dolazak hitne pomoći? Sindikat odlučan: "Znamo da će protiv takvog prijedloga biti i vlada i ministarstva..." 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene