Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ i DP

VIDEO Ivan Anušić potvrdio: Kadrovska križaljka je gotova

Screenshot
Screenshot Foto: DNEVNIK.hr
HDZ-ov Ivan Anušić potvrdio je da su njegova stranka i Domovinski pokret dogovorili bitne stvari vezane za sastavljanje nove vlade.

HDZ i Domovinski pokret dogovorili su sve bitno vezano za sastavljanje nove vlade, rekao je HDZ-ov Ivan Anušić u utorak. Koalicijski sporazum predstavit će, istaknuo je, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik DP-a Ivan Penava.

"U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari bitne za suradnju su dogovorene. Nema ultimatuma i nema onoga 'ako to ne bude, mi nećemo'. Koalicija podrazumijeva obje strane, uvažavanje zahtjeve obiju strana i temeljem toga će se složiti zajedničku vladu od koje će imati interesa Hrvatska i hrvatski narod", rekao je Ivan Anušić.

Pročitajte i ovo Noćas je u kanti za smeće ostavljeno novorođenče istraga traje FOTO "To je pokušaj teškog ubojstva": Policija o slučaju bebe koja je ostavljena u kanti za smeće

Detalje kadrovske križaljke nije želio otkriti. Imena ministara, rekao je, objavit će premijer Plenković. Anušić je pak napomenuo da nema potrebe za komuniciranje preko medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Smjene i imenovanja Ovo je novi pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina: Zovu ga drugim najmoćnijim čovjekom Moskve

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu da se preispita sve u vezi pandemije COVID-a Anušić nije htio previše govoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene