Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA

Plenković ide na Pantovčak: "Time gazi svoje izjave. DP i njihove ideje? To je jedini način da prežive"

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV +0 Hrvoje Krešić i voditelji Dnevnika Nove TV Galerija 1/2 >>
Sazvana je prva sjednica Sabora. Vrlo brzo mogli bi dobiti i novu Vladu.

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak objavio odluku o sazivanju prve sjednice Sabora, novoizabrane zastupnike Hrvatskog sabora čeka konstiruirajuća sjednica. Čeka se vidjeti i hoće li na njoj biti sam predsjednik Milanović koji, podsjetimo, prošli put nije bio prisutan te mu se to jako zamjerilo, ali novinar Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić svejedno ne očekuje da će Milanović ovoga puta doći.

Andrej Plenković nosi 76 potpisa Zoranu Milanoviću na Pantovčak, objavljeno je iz Ureda predsjednika. 

Krešić vjeruje da time gazi svoje izjave koje ponavlja već nekoliko tjedana, a kojima naglašava da Milanović više nema legitimitet da bude predsjednik te da je on kršitelj Ustava kojega kao predsjednika ne prizaje.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 KADROVSKA KRIŽALJKA Malenica o razlozima odlaska iz Vlade ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Poslao je savjet budućem ministru

"Mi nismo ustavna monarhija, nema ceremonije predaje žezla. To je jedan dokument kojeg se može poslati i poštom", zaključio je Krešić.

Hrvoje Krešić i voditelji Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV

Muzej komunističkih zločina neće biti jedina ideja Domovinskog pokreta, smatra Krešić.

"Ja mislim da će to biti jedini način Domovinskog pokreta da pokuša preživjeti. Oni se u Slavoniji s HDZ-om bore za gotovo identičko biračko tijelo i sad ih vrlo lako može pojesti HDZ. Ja vjerujem da u HDZ-u i računaju s tim da će im dati nekoliko resora kako bi dokazali da nisu sposobni i da su se 'prodali', tako da njima ne preostaje drugo nego da nešto traže i da na neki način prosvjeduju", kaže Hrvoje Krešić.

Damiru Habijanu, ustvrdio je novinar Dnevnika Nove TV, neće biti lako preuzeti Ministarstvo pravosuđa jer se radi o izazovnom resoru.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Datum prvog zasijedanja Predsjednik Zoran Milanović objavio kada će se održati prvo zasjedanje Sabora

"Pravosuđe je jedan od najvećih problema ove države, koje je iznimno teško reformirati i riješiti, odgovoran si za sve probleme", kaže Krešić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene