Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnio ostavku

Bivši pomoćnik ministrice ispitan: "Istraga obuhvaća i 3D snimanje naručeno iz ministarstva"

Davor Trupković, Almin Đapo i Boško Pribičević uhićeni su u novoj akciji Europskog tužiteljstva (EPPO).

 U novoj akciji Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) uhićen je Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija. Uz njega, uhićeni su i bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo i bivši profesor na istom fakultetu Boško Pribičević.

Cijeli slučaj prati Josipa Krajinović ispred Ureda europskog javnog tužitelja.

Pročitajte i ovo Arijana Lekić-Fridrih Incident na Trgu Ivan Pernar proglašen krivim za napad na umjetnicu: "To je jedna mala pobjeda koja može biti vrlo ohrabrujuća"

"Ispitivanja još uvijek traju, a nakon što je više sati iznosio svoju obranu Trupković, prije nekoliko sati počelo je i ispitivanje bivšeg dekana Đape. Očekuje se da će ovdje poslije na ispitivanje biti izveden i Pribičević. Ono što sam doznale jest da je Trupković tijekom svog ispitivanja pred tužiteljima u cijelosti negirao počinjenje kaznenog djela", kazala je Krajinović.

Kako je doznala Krajinović, Trupković je već podnio ostavku u ministarstvu.

"Doznala sam da je već urudžbirana ministarstvu kulture njegova ostavka. Naime, očekuje se da će se za osumnjičene tražiti određivanje istražnog zatvora, a ovom ostavkom Trupković bi mogao izbjeći da se traži određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od mogućeg ponavljanja kaznenog djela".

Pročitajte i ovo Krupna morska sol, ilustracija Važna obavijest Trgovački lanac povlači prehrambeni proizvod: Povrat novca dobit će čak i oni koji ne predoče račun

EPPO istražuje i 3D snimanje naručeno iz ministarstva.

"Što se tiče same istrage, znamo da su u studenom prošle godine bili uhićeni bivši dekan i bivši profesor fakulteta, osumnjičeni za različite prijevare, na više različitih projekata pri čemu je nastala šteta od 2 milijuna eura, od čega je 1,7 milijuna bilo europskog novca. Ovdje danas u ovoj akciji je riječ o proširenju te istrage iz studenog, obuhvaća se i 3D snimanje naručeno iz ministarstva kulture zbog te obnove i snimanja zgrada nakon potresa. Zbog toga uz ovaj dvojac s geodetskog fakulteta osumnjičen je i bivši pomoćnik ministra Davor Trupković", zaključila je Krajinović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene