Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u mjestu Štefanje

Brzina kumovala nesreći u kojoj su ozlijeđene dvije djevojčice? Protiv 21-godišnje vozačice podignut će se prijava

Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr)
Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prometna nesreća u Štefanju (Foto: Dnevnik.hr) Prometna nesreća u Štefanju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dvije djevojčice ozlijeđene u naletu automobila Dvije djevojčice ozlijeđene u naletu automobila Dvije djevojčice ozlijeđene u naletu automobila (Foto: Dnevnik.hr) Dvije djevojčice ozlijeđene u naletu automobila (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
U mjestu Štefanje nedaleko od Čazme na dvije djevojčice od 14 godina naletio je osobni automobil. Djevojčice su zadobile ozljede opasne po život.

Obje djevojčice prevezene su hitno u Opću bolnicu Bjelovar, a kako javlja Vanja Margetić, reporter Dnevnika Nove TV, njihove su ozljede su vrlo teške. Prema prvim informacijama, radi se o povredama glave i gornjeg dijela tijela, no djevojčice su pri svijesti. Zbog daljnjeg liječenja, jedna će biti prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, a druga na Rebro. 

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Poznati su i neki detalji nesreće koja se dogodila nedaleko od škole. Prema informacijama nekih od svjedoka, djevojčice su bile kod autobusa koji je stajao na stanici i krenule na pješački gdje je na njih naletjela vozačica osobnog automobila koja ih navodno nije vidjela na vrijeme zbog autobusa.

Ravnateljica škole Zlata Haloš kazala nam je da nije bila svjedok nesreće i da ne zna kako se dogodila, ali da je dežurni učitelj bio na autobusnoj stanici kod škole. 

"Znam da su djevojčice ozlijeđene i da su bile pri svijesti nakon nesreće, a koja je težina ozljeda, o tome ne mogu govoriti", kazala je ravnateljica.

Na pješačkom prijelazu nema semafora, već samo treptajuća svjetla, što nije dovoljno, smatra ravnateljica, i vozači bi više pazili kada bi bio semafor.

"Jako nam je teško, to su djeca koja su svaki dan s nama, ispraćamo ih, dežurne učiteljice su i danas bile s njima, ali, eto, baš je bila nesreća", ispričala je Nevenka Lacković, djelatnica škole.

Prepričala je ono što je čula od svjedoka nesreće:

"Autobus je stajao na stanici, a oni koji su sve vidjeli, kazali su da su se curice skrivale iza autobusa, da bi ostale malo duže, jer nije bilo tjelesnog, nisu imale slobodnu aktivnost. I tako su jadne naletjele."

Očevid je završen, a državna cesta DC43 u mjestu Štefanje ponovno je otvorena.

Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Dvije djevojčice ozlijeđene u naletu automobila

"Posljednje informacije koje imamo iz Opće bolnice u Bjelovaru govore kako su obje djevojčice pri svijesti i prebačene su u dva klinička centra u Zagrebu, i to zbog specifičnosti ozljeda. Riječ je o ozljedama glave, prsnog koša i rebara. U bolnici su nam rekli i da se obje djevojčice ne sjećaju samog naleta automobila na njih. Iz policije su rekli kako je nesreće kumovala prevelika brzina. Podignut će se kaznena prijava protiv 21-godišnje vozačice", kazao je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić u javljanju uživo za Dnevnik Nove TV.

Darko Štefović, otac jedne djevojčice, kazao je kako nemaju nikakve informacije, "tu čekamo da dijete ide u Klaićevu, ne znamo točno što se desilo, auto je naletjelo na obje".

Gordana Kesić Valpotić iz Opće bolnice Bjelovar kazala je kako su djevojčice stabilno, ali "zbog mehanizma povrede i zbog mogućih komplikacija vezano za osnovnu traumu, dogovorno i jednu i drugu premještamo u kliničke zdravstvene ustanove dalje na obradu i liječenje".

"Nesreća se dogodila u samom mjestu Štefanje, i to ispred škole, na pješačkom prijelazu. Pretrčale su ispred autobusa i na njih je u tom trenutku naletjela vozačica, koja ih nije vidjela. Silina ozljeda je prilično velika, a i ovdje je vjerojatno brzina kumovala. A sve ovo dogodilo se tek nekoliko sati nakon završetka jedne velike policijske akcije u cijeloj Hrvatskoj, kada su policajci mjerili i kažnjavali pretjeranu brzinu u naselju. Ovdje je težini ozljeda vjerojatno kumovala i prevelika brzina u naselju", kazao je Vanja Margetić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene